keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Space Coast

Otettiin ensimmäinen motelli "lennosta" Best Western Space Suttle Inn hintaan 89$. Viihtyisä paikka ja saatin ensimmäinen erä pyykkiäkin pestyä.





Aamulla mentiin Kennedy Space Centeriin, vajaa 80$ kahdelta. Tulostettiin netistä etukäteen kupongit jolla sai 5$ pois lipun hinnasta. Sukkula lepäili alustallaan. Tuon lähempää sitä ei nyt päässyt ihmettelemään.



Endeavour sukkula on järjestyksessään 134. NASA:n sukkulalaukaisu ja näillä näkymin toiseksi viimeinen. Tämän vuoksi me reissuun lähdettiinkin. Sukkula oli tarkoitus laukaista perjantaina 1.4 mutta edellisen raketin myöhästymisen vuoksi lähtöä siirrettiin 19.4 asti. Taitaa jäädä laukaisu näkemättä, kun ollaan toisella puolen mannerta jo silloin. Tosin kyllähän lentokoneet lentää... ;-)

Onneksi tiluksilla oli paljon muutakin nähtävää. Ei tarvitse olla edes innostunut avaruushommista (minä olen) niin saa päivän tuolla kulumaan. Meillä meni viisi tuntia.


Ajeltiin kohti pohjoista Daytona Beachille jossa pääsee autollakin ajamaan hiekalla, jos vuorovedet sallii.






Suunniteltiin jo yöpymistä Beachin läheisyyteen auringonottomielessä, mutta reipas vesisade muutti suunnitelman. Täällä pyörii nyt kunnon myräköitä, salamoita, rakeita ym. radiosta tuli kesken musiikin hätätiedote "tornado warning" tarkoittaa että tornado havaittu. Ei ollut kuitenkaan meidän reitillä vaan toisella puolella Floridaa.
Vettä tuli kuitenkin niin ettei autolla pystynyt ajamaan hetkeen.





Maileja kertyi tälle päivälle onnettomat 130. Ollaan nyt Jacksonvillen läheisyydessä ja valittiin majapaikaksi Motel6. Kustansi 47$ ja sen kyllä huomaa huoneen laadussa. Parin järkytysoluen jälkeen ei näytä enää niin pahalta =)
Tuhkakupissa no smoking tarra!

1 kommentti:

  1. Wau! Reissunne kuulostaa todella upealta jo tähän mennessä :) Hyvä blogi. Tuntuu välillä, että ois itekin mukana teän reissussa...

    T. Pete Pakkasen Perukoilta

    VastaaPoista