lauantai 9. huhtikuuta 2011

Arizona

Mietittiin josko olis ajellu etelään El Paso/ Juarez mexicon rajalle ja sieltä Phoenix:n kautta Grand Canyonille. Päädyttiin kuitenkin ajamaan suoraan kanjonille. Päästiin paikkaan nimeltä Winslow, jonne kertyi maileja vajaa 400. Maisema vaihtuu nopeasti ja maasto alkaa kumpuilemaan kivasti.


suoraa riittääWinslow:n lähellä on maassa iso kuoppa. 50000 vuotta sitten siihen on pamahtanut n.45 metrinen kivi avaruudesta. Kraateri on 170 metriä syvä ja 1,2 km halkaisijaltaan.

Meteor Crater
Itse kraateri oli todella komea, mutta muuten paikkahan oli perinteinen turistirysä, 15$ / naama. Keskuksesta löytyi krääsämyymälää, museo, dokumentteja ym. Kokeiltiin impact-simulaattoria, jossa sai valita asteroidin tai komeetan koon, nopeuden ja tulokulman. Laitettiin kaikki asetukset täysille ja pienen animaation jälkeen amerikan kokoinen kraateri siitä syntyi =)
Suomessakin on  meteoriitin aiheuttamia kraatereita mm. lappajärvi.
Kova tuuli söi vähän kraaterikokemusta, puuskittain 150km/h.

Kraaterilta jatkettiin matkaa Flagstaffiin ostelemaan talvivarusteita, kun alkoi tuota lunta tupruttelemaan. Vielä vuorokausi sitten lämpötila oli Roswellissa +30 ja nyt nollassa...Päästiin illan tullen Grand Canyonin reunalle, mutta näkyvyys oli nollassa. Tuosta kun kurkkasi reunan yli niin pohjaa ei näkynyt.


Yövyttiin kanjonin lähellä Best Western Squire Inn hotellissa hintaan 107€ veroineen. Illalla juotiin parit kanjonin hintaiset oluet baarissa ja onneton pizza.
Yön aikana on tullut puoli metriä lunta ja lisää tulee. Lähetään seikkailemaan eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti