perjantai 15. huhtikuuta 2011

Utah

Mexican Hat


Monument Valleysta jatkettiin matkaa (maisemia ihaillen) kohti paikkaa nimeltä Moab. Täältä löytyy kaikenlaista aktiviteettia: Mönkijää, jeeppiä, crossimopoa, koskenlaskua, laskuvarjohyppyä ym.
Jätettiin nämä kuitenkin budjettimielessä pois suunnitelmista ja yövyttiin vain kalliisti La Quinta motellissa hintaan 70+ risat € ja jatkettiin aamusella matkaa kohti Bryce Canyonia.
Katsastettiin kuitenkin matkan varrella kansallispuisto Arches National Park. Jälleen veden, tuulen ym. eroosio-juttujen muovaamia luonnonihmeitä.

delicate arch


Suvi siellä kravatti kaulassa =)

scream
pysyy pystyssä
Matkaa Brycelle kertyi 250 mailia. Matkalle sattui ihan uskomattoman hieno tie, Scenic byway 12, Torreysta Bryce Canyonille. Tie käy yli 2.5km korkeudessa ja laskee taas alas, kunnes nousee taas ylös jne. Puolimatkassa tuli pätkä jossa molemmilla puolilla useita satoja metrejä pudostusta eikä kaiteita! Miten ihmeessä tonne voi tehdä tien? Kuvista saa ehkä aavistuksen tunnelmasta. Pysyi ainakin hereillä.Päästiin kanjonille jo auroingon laskettua. Yövyttiin taas Best Western -ketjussa, vajaa 100€ yö. Näissä kansallispuistoissa tuppaa olemaan yöpymispaikat melko hinnakkaita, mutta maisemat kyllä korvaa tämän konkurssin.
Nyt kun on katseltu näitä kiviä 5 päivää niin alkaa jo riittämään. Todella hienoja ihmetyksiä. Voi vaan miettiä miten ne on vuosimiljoonien aikana muovautunut ja miltä ne näyttää miljoonan vuoden päästä...? Samalla harmittaa kun on itse niin pieni ja kuolevainen.

Matka jatkuu ja lähdettiin huitsin nevadaan.

1 kommentti:

  1. Upeaa,häkellyttävää katsella kuvia matkastanne. Minun näköalani rajoittuu nyt Tampereen majapaikan takapihalle. Lisää elämyksiä toivotaan tähän harmaaseen Suomen varhaiskevääseen.

    VastaaPoista